Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, 13:42

«Banksy Graffitied Walls and Wasn’t Sorry»: Ένα νέο βιβλίο για παιδιά

Στη ζωή και το έργο του Banksy, του ανώνυμου καλλιτέχνη και ακτιβιστή από το Μπρίστολ, εισαγάγει τις νεότερες ηλικίες το βιβλίο «Banksy Graffitied Walls and Wasn’t Sorry» που παρουσίασε προσφάτως ο εκδοτικός οίκος Phaidon Books.

Το 48 σελίδων βιβλίο είναι γραμμένο έξυπνα ως μια αυτοβιογραφία με απλά λόγια· δίνει λεπτομέρειες των αισθητικών ευαισθησιών του καλλιτέχνη και κάνει επισκόπηση της επί δεκαετίες καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων αναφορών στην «Dismaland», στη διαμονή του ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στη Νέα Υόρκη – γνωστή ως «Better Out Than In» –, στους αρουραίους οι οποίοι είναι σήμα κατατεθέν του και στα εμφανώς ανατρεπτικά πολιτικά μηνύματα των έργων του.

Είναι εικονογραφημένο με το πνευματώδες στυλ του Fausto Gilberti. Τα εν πολλοίς μαυρόασπρα σκίτσα, παιχνιδιάρικα και με χιούμορ, τοποθετούν σε νοηματικό πλαίσιο την επίδραση του Banksy και τη μυστηριώδη φήμη του ως αμετανόητου με τρόπο κατάλληλο για παιδιά.

Το «Banksy Graffitied Walls and Wasn’t Sorry» ( https://www.instagram.com/p/COsw7L-tK73/ ) είναι το τέταρτο βιβλίο σε μια σειρά των εκδόσεων Phaidon Books στην οποία εξερευνάται η κληρονομιά κάποιων από τους πλέον γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Yayoi Kusama, ο Jackson Pollock και ο Yves Klein.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, 13:43ΠΗΓΗ