Ένας πετυχημένος τραπεζίτης πνίγηκε σε λίμνη κατά τη διάρκεια εξορκισμού που «τελούσε» ο 22χρονος γιος του, καθώς πίστευε ότι ο πατέρας του έχει καταληφθεί από κάποιον δαίμονα.

Ο Τζακ Κάλαχαν αρνήθηκε την κατηγορία για τη δολοφονία του 57χρονου πατέρα του Σκοτ Κάλαχαν, η σορός του οποίου βρέθηκε να επιπλέει στο νερό περίπου 30 μίλια από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης τον Ιούνιο του 2021.

Ο Τζακ Κάλαχαν είπε στην αστυνομία ότι είχε βυθίσει το κεφάλι του πατέρα του κάτω από το νερό σε μια προσπάθεια να τον απαλλάξει από έναν δαίμονα που ονομαζόταν «Dirty Dan», λέγοντας στους αστυνομικούς: «Τον άφησα να αποφασίσει, μπορείς να έρθεις στον παράδεισο μαζί μου ή στην κόλαση. Νομίζω ότι επέλεξε την κόλαση».

Εκείνη την περίοδο ο Σκοτ Κάλαχαν λάμβανε θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ σε ένα κέντρο απεξάρτησης. Βγαίνοντας εκείνη την ημέρα από το κέντρο, πήγε σε ένα μπαρ, απ’ όπου πήγε να τον παραλάβει ο γιος του με ένα Uber προκειμένου να γυρίσουν σπίτι.

«Πίστευε ότι βάφτιζε τον πατέρα του»

Στον δρόμο της επιστροφής ο Τζακ ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει για να καπνίσει ένα τσιγάρο κοντά στη λίμνη. Όπως ισχυρίστηκε εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του άρχισε να του επιτίθεται χτυπώντας τον επανειλημμένα.

«Τον άφησα να αποφασίσει, μπορείς να έρθεις στον παράδεισο μαζί μου ή στην κόλαση. Νομίζω ότι επέλεξε την κόλαση»

«Συνέχισε να δηλώνει ότι σε αυτό το περιστατικό στη λίμνη, πίστευε ότι βάφτιζε τον πατέρα του», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Shanan Buckingham κατά την απαγγελία κατηγοριών του Callahan το 2021.

«Περιέγραψε ότι κρατούσε τον πατέρα του στη λίμνη σαν μωρό, ότι βύθιζε συνεχώς το κεφάλι του περίπου τέσσερις με οκτώ φορές, ότι όταν ο πατέρας άρχιζε να βήχει και να πνίγεται, σήκωνε το κεφάλι του», είπε ο Buckingham.

«Και στη συνέχεια, όταν ο πατέρας άρχιζε να παλεύει και να τον χτυπάει, έσπρωχνε το κεφάλι πίσω στο νερό», πρόσθεσε.

«Αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του»

Η μητέρα του Τζακ επικοινώνησε με την αστυνομία αφού έφτασε στο σπίτι με βρεγμένα ρούχα και την ενημέρωσε ότι ο πατέρας του αγνοείται, σύμφωνα με τον Independent.

Ο Κάλαχαν ήταν «αναστατωμένος» όταν μίλησε με τους τραυματιοφορείς και τους ενημέρωσε ότι είχε «χάσει τις αισθήσεις του», πριν κατευθύνει την αστυνομία στο Crooker Memorial Park, όπου ανακάλυψαν τον Σκοτ Κάλαχαν στη λίμνη.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο, ενώ ο γιος του συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

Ο δικηγόρος του Κάλαχαν, Κέβιν Ρέντινγκτον, είχε προηγουμένως ζητήσει από τον δικαστή να σταλεί ο τότε έφηβος σε νοσοκομείο για αξιολόγηση της ψυχικής του υγείας, προειδοποιώντας ότι αποτελούσε κίνδυνο για τον εαυτό του.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τη δολοφονία του πατέρα του.ΠΗΓΗ