Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, 14:59

Την προσωρινή διακοπή των εργασιών της Βουλής για μία ώρα, προκειμένου να συμμετέχουν και οι βουλευτές στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Με το αίτημα συντάχθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ήδη είχε δώσει το παρών στο συλλαλητήριο και όπως είπε, θα επέστρεφε αφού ολοκλήρωνε την παρέμβαση του στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την ενδοσχολική βία.

Σύμφωνη δήλωσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντική, και για συμβολικούς και για πολιτικούς λόγους, η διακοπή των εργασιών της Βουλής και η συμμετοχή των βουλευτών στο συλλαλητήριο έχει τη δική της πολιτική και ηθική αξία».

Ο προεδρεύων του Σώματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, απάντησε ότι όποιος βουλευτής το επιθυμεί μπορεί να πάει στη συγκέντρωση, επισημαίνοντας ότι η Βουλή έχει τιμήσει τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών, με τριήμερο πένθος. «Ο πόνος είναι μεγάλος και ο λόγος φτωχός, συνεπώς όποιος βουλευτής θέλει μπορεί να πάει στη συγκέντρωση», σημείωσε.

«Η Βουλή πρέπει να αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και στη κοινωνία. Να αποδείξει ότι την απασχολεί σοβαρά το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Διαφορετικά θα είναι πράξη ασέβειας προς τους νεκρούς και υποτίμηση της κοινωνίας», αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης, ανακοινώνοντας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση για να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο για μία ώρα και μετά θα επιστρέψουν στη Βουλή θεωρώντας ως υποχρέωση τους να είναι πλάι στη νεολαία και τη κοινωνία αυτή την ώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, 14:59

ΠΗΓΗ