Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 01:54

Αίγυπτος: Αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του ακτιβιστή Ράμι Σάαθ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την απελευθέρωση του πολιτικού ακτιβιστή Ράμι Σάαθ, ο οποίος κρατείται στην Αίγυπτο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δικαστικές πηγές στο Κάιρο.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο Σάαθ θα απελαθεί στη Γαλλία μετά την απελευθέρωσή του.

Ο Αιγύπτιος πρώην βουλευτής, Ανουάρ ελ Σαντάτ, ο οποίος έχει μεσολαβήσει στην απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων, κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως ο Σάαθ θα απελευθερωθεί και στη συνέχεια θα απελαθεί.

Ο Ράμι Σάαθ, αιγυπτοπαλαιστίνιος υποστηρικτής των δικαιωμάτων, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 και τέθηκε υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης, κατηγορούμενος για παροχή βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τον Απρίλιο του 2020 το όνομά του βρέθηκε σε μία λίστα υπόπτων για τρομοκτρατία, μαζί με 12 άλλων, απόφαση η οποία επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου τον Ιούλιο του 2021.

Η Γαλλίδα σύζυγός του, Σελίν Λεμπρούν Σάαθ, η οποία απελάθηκε από την Αίγυπτο μετά τη σύλληψή του, απηύθυνε έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στο Κάιρο για την απελευθέρωσή του.

Φωτογραφία: freeramyshaath.com


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 01:54

ΠΗΓΗ