Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 19:30

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η φετινή ανάβαση Ψάθας που θα γίνει στις 6 και 7 Μαΐου 2023 είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την παραλία της Ψάθας και η συνολική διαδρομή θα είναι 4.4 χλμ. Το Warm Up θα βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο της παραλίας, ενώ δίπλα στην παραλία θα στεγαστούν τα pits, όπως έγινε και το 2022.

Ο όμορφος παραλιακός οικισμός της Ψάθας Βιλίων θα γεμίσει από φίλους των αγώνων που θα επισκεφθούν την περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οργανωτής του αγώνα είναι η “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) με την υποστήριξη του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. 

Πριν από τον αγώνα στην Ψάθα έγιναν οι αναβάσεις στην Αχαΐα και την Κρήτη. Ο αγώνας στην Ψάθα γίνεται για δεύτερη χρονιά. Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 20:00, οι εντός Αττικής οδηγοί θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία του Διοικητικού Ελέγχου στα Γραφεία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της Ανάβασης Ψάθας θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από διοικητικό έλεγχο το Σάββατο 6 Μαΐου στη Γραμματεία του αγώνα από τις 08:00 έως τις 09:30. 

Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί του πρωί του Σαββάτου στα πιτς, ενώ οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να εκκινήσουν στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου.

Την Κυριακή, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στο il Desto το απόγευμα της Κυριακής, μία ώρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί πως ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή στις 09:00.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στην Ανάβαση Ψάθας ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 23:59.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 19:30

ΠΗΓΗ