Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 11:05

Ιράκ: Αποτράπηκε επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον Αμερικάνικης βάσης

Μια ακόμη επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης η οποία φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις δυτικά της Βαγδάτης αποτράπηκε, καθώς δυο παγιδευμένα με εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σήμερα από την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράκ.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού, τα δύο αεροσκάφη πλησίαζαν στην αεροπορική βάση Αΐν αλ-Άσαντ, αλλά δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Μια παρόμοια επίθεση αποτράπηκε χθες  Δευτέρα, όταν η ιρακινή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία πλησίαζαν σε βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που το Ιράν και οι σύμμαχοί του στο Ιράκ, πραγματοποιούν  εκδηλώσεις για τη δεύτερη επέτειο του φόνου του κορυφαίου ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι ΗΠΑ ηγούνται του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού που πολεμά εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2021 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, η οποία είχε διαταχθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε χθες Δευτέρα, ότι ο Τραμπ πρέπει να δικαστεί για το φόνο, διαφορετικά η Τεχεράνη θα πάρει εκδίκηση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 11:05

ΠΗΓΗ