Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 10:27

Για τον Παναθηναϊκό, τελικά, τα 50 χρόνια μνήμης του Wembley είναι... εφιάλτης

Το μεγαλύτερο γήπεδο στην Βρετανία, κυρίως το εμβληματικό στο μεγάλο νησί, είναι το ιστορικό Wembley, το οποίο κατεδαφίστηκε μια δεκαετία περίπου μετά την αλησμόνητη παρουσία του Παναθηναϊκού το 1971, ένα βράδυ σα σήμερα 2 Ιουνίου. Η Αγγλία απέκτησε το νέο Γουέμπλεϊ, στο δε Παναθηναϊκό κατεδαφίστηκαν όλα τα όνειρα του για επιστροφή στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Η αλήθεια είναι πως χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με δεκαετία, όλο και περισσότερο ο κόσμος του Παναθηναϊκού συνειδητοποιεί την απομάκρυνση της ομάδας από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έτσι όπως αυτό διαφοροποιείται και συντελείται. Και να σκεφθεί κανείς ότι ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός ήταν στην Ευρώπη ο καλύτερος εκπρόσωπος του – ανυπόληπτου αγωνιστικά και ηθικά – ελληνικού ποδοσφαίρου.

Περιοχή, πιο σωστά πόλη της αγγλικής πρωτεύουσας είναι το Γουέμπλεϊ, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μικρότερο μόνο από το Καμπ Νου στην Βαρκελώνη, την έδρα της Μπαρτσελόνα. Είναι ιδιοκτησίας της αγγλικής ΕΠΟ, γκρεμίστηκε το 2002 και κατασκευάστηκε από την αρχή στο ίδιο σημείο το 2007.

Αλήθεια, κάθε ανάμνηση και επετειακό αφιέρωμα σήμερα στην απίστευτη επιτυχία του Παναθηναϊκού να φτάσει μέχρι τον τελικό του τότε κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, ποια συναισθήματα γεννάει; Ευχάριστα ή μελαγχολικά; Ελπιδοφόρα ή απαισιόδοξα; Όσο περισσότερο κάποιος νοιώθει Παναθηναϊκός, τόσο υποφέρει από τον εφιάλτη Γουέμπλεϊ του 1971. Γιατί δεν είναι εύκολο να αγνοηθεί και το λυπηρό γεγονός, μετά από 50 χρόνια. Σε ποια μονοπάτια κυκλοφορεί σήμερα η ομάδα μακριά και από τα πρωτεία της Ελλάδος.

………………………………….

Μεγάλη ομάδα κτίζεται μόνο με μεταγραφές ποδοσφαιριστών αξίας, διάβασε apodytiriakias.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 10:31

ΠΗΓΗ