Οι ντόπιοι γυμνιστές, ή αλλιώς φυσιολάτρες του Μαϊάμι, προσπαθούν να ιδρύσουν ένα μουσείο και μια βιβλιοθήκη με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και γραφεία. Έχουν μελετήσει πιθανές εγκαταστάσεις από το Βόρειο Μαϊάμι μέχρι το Sunny Isles Beach.

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα B.E.A.C.H.E.S. ευελπιστεί να δημιουργηθεί μια μονάδα εγκαταστάσεων στην οποία οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον γυμνισμό μέσω διαλέξεων, άρθρων, νομικών εγγράφων και έργων τέχνης.

Τη δεκαετία του 1970, υπήρχαν συνολικά 44 παραλίες στη Φλόριντα όπου ο γυμνισμός ήταν επιτρεπτός

Μια μελέτη του 2017 που εκπονήθηκε από ομάδες προάσπισης της αναψυχής και της ελευθερίας των γυμνιστών διαπίστωσε ότι οι γυμνιστές τουρίστες προσφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Φλόριντα.

Αναδρομή στην ιστορία

Οι ενεργοί πολίτες συνεργάστηκαν με πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλους εμπλεκόμενους φορείς για να καθοριστεί ένα τμήμα του πάρκου Haulover Beach Park που διαχειρίζεται η κομητεία ως πάρκο που δεν απαιτεί ένδυση το 1991.

Τώρα αποτελεί τη Μέκκα του γυμνισμού που σύμφωνα με τους υποστηρικτές του προσελκύει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως – εκ των οποίων το 65% είναι τουρίστες.

Το B.E.A.C.H.E.S. υποστηρίζει την ασφαλή, φιλική προς την οικογένεια αναψυχή μέσω του γυμνισμού, τη body positivity κουλτούρα καθώς και περιβαλλοντικά προγράμματα, την πρόσβαση σε παραλίες για άτομα με αναπηρίες, τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος και πολλά άλλα.

Ο πρόεδρος της B.E.A.C.H.E.S. Martin Novoa λέει στο Axios ότι τη δεκαετία του 1970, υπήρχαν συνολικά 44 παραλίες στη Φλόριντα όπου ο γυμνισμός ήταν επιτρεπτός. Οι περισσότερες από αυτές ήταν σε κρατικές εκτάσεις, όμως «νέοι» περιορισμοί απαγόρευσαν τον γυμνισμό. Τώρα υπάρχουν μόνο τέσσερις παραλίες γυμνιστών σε κομητειακή και ομοσπονδιακή γη.

Το να είσαι γυμνός σε δημόσιο χώρο δεν είναι παράνομο, εκτός εάν γίνεται «με χυδαίο ή άσεμνο τρόπο», σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία που αφορά την ασέλγεια και την απρεπή επίδειξη, λέει.

Οι γυμνιστές έχουν δώσει αγώνες για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους και να αποκρούσουν νομικές προσφυγές όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας «μύθος ότι οι γυμνιστές είναι κάτι σαν χίπηδες», λέει χαρακτηριστικά ο Novoa.

«Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι οικονομική», λέει. «Είναι οι εργολάβοι που θα ήθελαν να έχουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, διαμερίσματα και τα λοιπά ακριβώς δίπλα στην όμορφη παραλία μας».

*Με πληροφορίες από: axios | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Les Films Velvet | Planetarium | Νάταλι ΠόρτμανΠΗΓΗ