Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Απριλίου 2023, 07:00

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται στο Περού εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η κυβέρνηση του κράτους της Λατινικής Αμερικής.

Οι κατολισθήσεις έγιναν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε αγροτική κοινότητα στην περιοχή Αταβίγιος Μπάχο, στην επαρχία Ουαράλ, στην περιφέρεια της Λίμας (βόρεια).

«Έχουμε δύο νεκρούς και πέντε αγνοούμενους εξαιτίας κατολισθήσεων και καταρρεύσεων», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χοσέ Τέγιο, ο οποίος μετέβη επιτόπου.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 65χρονη.

Τουλάχιστον 27 κατοικίες καταστράφηκαν, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Η περίοδος των βροχών, που άρχισε τον Ιανουάριο και κατά κανόνα διαρκεί ως τα τέλη Απριλίου στο Περού, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 84 ανθρώπους φέτος, ενώ οι πληγέντες σε όλη τη χώρα είναι περίπου 45.000, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Ασυνήθιστες, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και καταστροφικές κατολισθήσεις στο περουβιανό τμήμα των Άνδεων.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Απριλίου 2023, 07:01

ΠΗΓΗ