Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 08:55

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει νέα επίκληση στις ανώτερες δυνάμεις και ισχυρίζεται ότι παίρνει οδηγίες από τον Θεό, αυτή την φορά για την τουρκική οικονομία.

«Αν θέλει ο Θεός θα αυξήσουμε θα αυξήσουμε τα συναλλαγματικά μας αποθέματα όπως στο παρελθόν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Ερντογάν ανέφερε: «Αυτοί της αντιπολίτευσης παίρνουν οδηγίες από τους τρομοκράτες που είναι στο όρος Καντίλ. Απο τους τρομοκράτες. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό μας. Αυτή είναι η διαφορά μας. Μέχρι σήμερα έτσι κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε όσους θέλουν να παραδώσουν την οικονομία της χώρας μας στους τοκογλύφους του Λονδίνου και στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο λαός μας τους απάντησε και τους είπε “Άντε από εδώ, να φύγετε”».

Και συμπλήρωσε: «Όταν ήμουν πρωθυπουργός κάποια στιγμή τα συναλλαγματικά μας αποθέματα τα είχαμε φτάσει μέχρι και τα 135 δισ δολάρια. Αν θέλει ο Θεός θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, διότι είμαστε αποφασισμένοι».

 

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προκαλεί με νέες δηλώσεις καθώς ζητά το διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείο, ενώ προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δύο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά. Aυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 08:55

ΠΗΓΗ