Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 16:17

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά το τέλος της απολογίας του για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αφορά στην πολυσυζητημένη βίλα της Σύρου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έδωσε πρόσφατα συμπληρωματικές εξηγήσεις και για την υπόθεση της σύμβασης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η πώληση του σπιτιού, το 2016, φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα που προήλθε από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο κ. Παπαντωνίου το αρνείται κατηγορηματικά και σε γραπτή δήλωση του έκανε λόγο για «νομικά ανυπόστατη» δίωξη σε βάρος του, ενώ έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η δίωξη εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο  πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση,  ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζοντας παράλληλα πως «με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου».

«Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας  της δικαιοσύνης.  Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να “καταδώσουν” ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις  με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου» τονίζει ο κ. Παπαντωνίου και καταλήγει: «Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν. Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα.  Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 16:17

ΠΗΓΗ