Την άμεση απομάκρυνση καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητά ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής, λόγω των καταγγελιών και της έρευνας για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, ο καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και τους έκανε ανήθικες προτάσεις για να ενδώσουν, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά τους. 

Την Τρίτη, μάλιστα, φοιτητές και φοιτήτριες, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή, γράφοντας μηνύματα και κολλώντας τρικάκια στην πόρτα του. Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μίλησαν η απόφοιτη Μαρία Γεωργακοπούλου και η φοιτήτρια του τμήματος  Ιωάννα Καρδούλια.

«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Ωστόσο, οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της ΕΔΕ, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις», ανέφερε η κα Γεωργακοπούλου και εξήγησε ότι ορισμένες καταγγελίες αφορούν ακόμα και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές», ενώ όπως υπογράμμισε «η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πειθαρχικό». 

 

 

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, η απόφοιτη του Τμήματος, απάντησε ότι «από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, υπάρχουν καταγγελίες που αυτά που περιγράφουν έγιναν μέχρι και πριν δέκα χρόνια», ενώ, όπως είπε, «η ΕΔΕ ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, που υπήρξαν και οι έγγραφες καταγγελίες». 

Σύμφωνα με την κ. Καρδούλια, «στο πλαίσιο εργασίας έχει σχολιάσει ακόμα και το μπούστο φοιτήτριας», ενώ όπως είπε «το να δώσει φοιτήτρια φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσει το μάθημα». «Στο πλαίσιο άσκησης ζήτησε από φοιτήτριες τέτοιες φωτογραφίες» συμπλήρωσε η κα Γεωργακοπούλου.

Οι δύο κοπέλες είπαν «ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις φοιτήτριες που κατήγγειλαν τέτοια περιστατικά και σε όσους κατήγγειλαν περιστατικά bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και σε όσους -φοιτητές και καθηγητές- που δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ