Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 17:28

Η Εθνική Τσεχίας αρνείται να μείνει στο Εδιμβούργο λόγω κορωνοϊού

Η Εθνική ομάδα της Τσεχίας αρνείται να έχει ως βάση της το Εδιμβούργο για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Euro 2020, προκειμένου ν΄ αποφευχθεί η απομάκρυνση ολόκληρης της ομάδας σε περίπτωση που κάποιο μέλος της βρεθεί με κορωνοϊό.

Οι Τσέχοι βρίσκονται στο Δ΄ γκρουπ με την Σκωτία, την Κροατία και την Αγγλία, παίζοντας τους δύο πρώτους αγώνες τους στη Γλασκώβη (14 και 18 Ιουνίου) πριν από το τελευταίο ματς του ομίλου εναντίον της Αγγλίας στο Λονδίνο (22/06).

«Η Εθνική ομάδα θα περάσει ολόκληρο το τουρνουά του Euro στην Πράγα αντί για το Εδιμβούργο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί» αναφέρει η δήλωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

«Όλα οφείλονται στους περιορισμούς και στους κανόνες κατά του Covid-19 που υπάρχουν στη Σκωτία. Θα πετάξουμε ξεχωριστά σε κάθε ένα από τα ματς που έχει να δώσει η ομάδα.

Ένα μέλος να βρεθεί θετικό στον ιό θα σημαίνει καραντίνα για ολόκληρη την ομάδα, σύμφωνα με τους περιορισμούς της Σκωτίας αυτήν τη στιγμή. Αυτό δεν συμβαδίζει με το πρωτόκολλο της UEFA», καταλήγει η ανακοίνωση των Τσέχων.

Πριν την έναρξη του Euro η Τσεχία έχει προγραμματίσει δύο φιλικά, με την Ιταλία και την Αλβανία αντίστοιχα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 17:36

ΠΗΓΗ