«Συνεχίζουμε να είμαστε το κόμμα στο οποίο προσβλέπουν οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες», τόνισε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας πως «βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο, αλλά ο κοινός μας στόχος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιο ισχυρός, πιο ενωμένος, πιο κοντά στις κοινωνικές ανάγκες και στις κοινωνικές προσδοκίες».

Αναφερόμενη στην αποχώρηση βουλευτών και στελεχών, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρίβει τα χέρια της από την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων».

«Μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κόμμα των μελών, που θα έχουν ρόλο και λόγο»

Σημείωσε, μάλιστα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τραυματίστηκε κοινοβουλευτικά», ενώ «η λαϊκή εντολή, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με 47 βουλευτές».

«Προχωράμε μπροστά, επικεντρωμένοι στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών»

Μιλώντας στο ρ/σ «FLASH», η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε, πάντως, ότι «προχωράμε μπροστά, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και με συγκροτημένο λόγο».

«Επιλέγουμε να κριθούμε από τις πολιτικές μας προτάσεις, να επικεντρωθούμε στα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Γιατί αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η κοινωνία χρειάζεται μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα επικεντρωθεί στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, με έμφαση σε αυτά της ακρίβειας και της στέγασης, αναδεικνύοντας και δίνοντας έμφαση στις προτάσεις του».

Τέλος, αναφορικά με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κόμμα των μελών, που θα έχουν ρόλο και λόγο. Ένα κόμμα συγκροτημένο, που αποφασίζει με βάση τις διαδικασίες του και το καταστατικό του. Και βέβαια, μας ενδιαφέρει πώς αυτή τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας, θα τη δώσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους».ΠΗΓΗ