Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 01:00

 Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού σαν παρίες

Στη σύλληψη της πλανόδιας μουσικού στη Ρόδο, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού «σαν ξεχασμένους παρίες που τολμούν να έχουν ανάγκες».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η σημερινή προσαγωγή της πλανόδιας μουσικού δείχνει απροκάλυπτα πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα αποσυνδεδεμένη από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, μετά από μια γκρίζα χρονιά ‘’αφωνίας”, κουρασμένοι από αδιαφορία και παραμέληση, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκφραστούν, διαδίδοντας την τέχνη τους δημόσια, επιδιώκοντας να ακουστούν, να εργαστούν, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο.

Αντίθετα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, έτσι ώστε ο πολιτισμός αν δεν παραμένει το ‘’τυφλό” σημείο στην οπτική της, να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος, χωρίς κοινωνική αξία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν να είναι οι ξεχασμένοι παρίες που τολμούν να έχουν και ανάγκες. Σήμερα μάλιστα πέρασαν και σε μια άλλη διάσταση, αυτή της παραβατικότητας. Πλέον φαίνεται πως η μουσική και οι μουσικοί του δρόμου εντάσσονται στο έγκλημα πόλεων και ίσως αύριο να επικηρύσσονται».

Κλείνοντας απευθύνεται προς τους αρμόδιους υπουργούς: «Συνέλθετε επιτέλους κύριοι Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη, οι ‘’ξεχασμένοι” του Πολιτισμού δεν είναι επικίνδυνοι, απλώς έχουν και αυτοί απαιτήσεις».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 01:00

ΠΗΓΗ