Τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητες του Χρήστου Γιαλιά στην Αλβανία ερευνά οι Αστυνομία εξετάζοντας πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την δολοφονία του στη Μάνδρα.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του in η Αστυνομία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η χθεσινή μαφιόζικη εκτέλεση να σχετίζεται με την δολοφονία του 56χρονου Τhimi Droboniku από την Αλβανία το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο.

Συνεργάτες

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αν η εκτέλεση Γιαλιά σχετίζεται με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο λαθρεμπόριο τσιγάρων ή με τις δραστηριότητες στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο Γιαλιάς και ο Thimi Droboniku είχαν κάποιου είδους συνεργασία, αναφέροντας ότι ο 59χρονος Έλληνας επιχειρηματίας ήταν ανεπίσημος συνεργάτης του 56χρονου Αλβανού.

Δουλειές στην Αλβανία

Επίσης αναφέρουν ότι ο Γιαλιάς είχε διάφορες εμπορικές δραστηριότητες στην Αλβανία όπως εμπόριο κρέατος, χρωμάτων, αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και έκανε και εισαγωγές-εξαγωγές αγαθών από χώρες της Λατινικής Αμερικής με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Οι σχέσεις του Χρήστου Γιαλιά με την Αλβανία δεν περιορίζονταν μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αφού η δεύτερη σύζυγός του είναι από το Ελμπασάν με την οποία είχε αποκτήσει και ένα παιδί.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη του σύζυγος είχε δολοφονηθεί, ενώ είχαν ήδη χωρίσει, το 2018 με δύο σφαίρες στο κεφάλι έξω από το σπίτι της. Εκείνη η δολοφονία είχε αποδοθεί σε έναν ληστή.

Ποιος ήταν ο Thimi

Όπως έχει γράψει το in, 0 Thimi Droboniku (γνωστός και ως Thimi Prifti στις Αρχές), είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ, καθώς τον Μάιο του 2023 είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πούρων και διακίνηση 700 γραμμαρίων κοκαΐνης με δύο Έλληνες συνεργούς του επίσης σεσημασμένους, που εκτός από υποθέσεις ναρκωτικών, έχουν κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

Επιπλέον, το 2004 είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ενός κιλού ηρωίνης.

Πριν μερικά χρόνια συμμετείχε και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας καφετέριας ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν εργαζόταν.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – «Πολύ σοβαρή υπόθεση»

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες εκείνων των ημερών που είχε παρουσιάσει ο Βασίλης Λαμπρόπουλους ανέφεραν ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι η δολοφονία του μπορεί να σχετίζεται με κάποιας μορφής λαθρεμπόριο.

Παράλληλα όπως είχε αποκαλύψει τότε η δολοφονία του 56χρονου χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή υπόθεση για διάφορους λόγους ενώ ίσως να σχετίζεται και με προηγούμενες αστυνομικές έρευνες για αυτό και οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κινούνται πολύ προσεκτικά.



ΠΗΓΗ