Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 11:57

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Jeanne du Barry» στο Φεστιβάλ των Καννών ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει ως σκηνοθέτης αυτή τη φορά για το «Modigliani», ένα βιογραφικό δράμα για τον Ιταλό καλλιτέχνη Αμεντέο Μοντιλιάνι.

Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα έπειτα από 25 χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν ο Ιταλός σταρ Ρικάρντο Σκαμάρτσιο στον ομώνυμο ρόλο, ο βραβευμένος με Σεζάρ Πιερ Νινέι και ο εμβληματικός ηθοποιός Αλ Πατσίνο(Al Pacino) ο οποίος θα αναλάβει και τον ρόλο του παραγωγού μαζί με τον Μπάρρυ Ναβίντι(Barry Navidi).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεργασία του Πατσίνο με τον Τζόνι Ντεπ μετά την ταινία «Donnie Brasco» του 1997.

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ντέννις Μακιντάιρ (Dennis McIntyre) η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία του διάσημου καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι το 1916. Σύμφωνα με το Deadline τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στη Βουδαπέστη το φθινόπωρο και το υπόλοιπο κάστινγκ βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Το απίστευτο καστ, σε συνδυασμό με το όραμα, το πνεύμα και την ευαισθησία που ξέρω ότι ο Τζόνι θα φέρει πίσω από την κάμερα, θα κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα», δήλωσε ο Ναβίντι.

Το «Modigliani» θα είναι η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Ντεπ μετά το «The Brave» του 1997 με τον Μάρλον Μπράντο(Marlon Brando). Έχει επίσης σκηνοθετήσει αρκετά μουσικά βίντεο για την πρώην σύζυγό του Βανέσα Παραντί(Vanessa Paradis)

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 11:58

ΠΗΓΗ