Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 11:23

Η ποδηλατάδα Ζέρβα-Πάιατ και ο ενθουσιασμός για τη Ν. Παραλία

Τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης εξήρε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέφρι Ρος Πάιατ, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου πραγματοποίησε μάλιστα και βόλτα με ποδήλατο και ηλεκτρικό πατίνι στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Όπως μεταδίδει το thesstoday, ο κ. Πάιατ σε χαλαρό κλίμα έκανε περίπου 15-20 λεπτά βόλτα με το ηλεκτρικό πατίνι της εταιρείας «Lime», τονίζοντας την ανάγκη για την εξοικείωση των πολιτών με μεταφορικά μέσα που δεν μολύνουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα βοηθούν στη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης.

Μάλιστα έκανε και σύγκριση του κυκλοφοριακού ζητήματος της Θεσσαλονίκης με τον τόπο καταγωγής του, το Σαν Φρανσίσκο, και εξήγησε ότι θα μπει τέλος στο μποτιλιάρισμα μόνο όταν οι κάτοικοι αφήσουν το αμάξι στο σπίτι.

 

«Πάει πολύς καιρός που ήμουν στη Θεσσαλονίκη και είδα τις Ομπρέλες, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα, σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Η εταιρεία Lime καινοτομεί στην περιοχή και ταιριάζει στις προοπτικές και στις προθέσεις της Θεσσαλονίκης. Δεν μου έκανε καθόλου έκπληξη που έμαθα ότι τα χρησιμοποιεί η νεολαία και σύντομα θα έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία, καθώς θα βοηθήσει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας, κάτι που συζήτησα και με τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο κ. Πάιατ επισήμανε επίσης τη μεγάλη εξέλιξη στην τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και σημείωσε πως «οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τις προοπτικές της πόλης και επενδύουν στη μακροχρόνια συνεργασία με την πόλη».

 

Μάλιστα έκανε αναφορά και στην επίσκεψή του στην Αστυπάλαια, καθώς τόνισε ότι «η χρησιμοποίηση του αέρα και του ηλιακού συστήματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού».

Μετά τη σύντομη βόλτα στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου ο Τζέφρι Πάιατ συνάντησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπου οι δυο τους με επίκεντρο συζήτησης τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της πόλης προχώρησαν προς τον Λευκό Πύργο. Από εκεί ανέβηκαν σε ηλεκτρικά ποδήλατα και πραγματοποίησαν βόλτα σε όλο το παραλιακό μέτωπο και στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.

 

«Κάναμε το καλύτερο δώρο στον κ. Πάιατ: βόλτα στην παραλία με ποδήλατο. Νομίζω ότι το απόλαυσε, νομίζω ότι πάμε καλά και σε αυτόν τον τομέα σαν πόλη, διπλασιάζουμε τον δείκτη ποδηλάτου» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι την επόμενη φορά που θα τον προσκαλέσει θα είναι ακόμα μεγαλύτερος ο περίπατος στην πόλη.

Πηγή: thesstoday


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 11:35

ΠΗΓΗ