Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 05:50

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει σκοπό να μιμηθεί το παράδειγμα της Δανίας και να εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρή πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση, δήλωσε χθες Τρίτη ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Ουλφ Κρίστερσον, που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο.

Η Δανία βρίσκεται 10 ως 15 χρόνια μπροστά από τη Σουηδία ως προς το ζήτημα αυτό, έκρινε ο κ. Κρίστερσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Η ομόλογός του Μέτε Φρέντεριξεν και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της εφαρμόζουν εξαιρετικά αυστηρή πολιτική ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης επί 20 χρόνια. Η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ικανοποιημένη διότι η πολιτική της εμπνέει άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τρόπους για να απελαύνονται πρόσφυγες οι αιτήσεις των οποίων για να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίπτονται και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, περίπου 18.700 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για τους χορηγηθεί άσυλο πέρυσι στη Σουηδία και περίπου 4.600 στη Δανία, μετέδωσε το Ritzau.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 05:50

ΠΗΓΗ