Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 22:51

«Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του για την παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταγγελία που έκανε εις βάρος του στέλεχος του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η υπόθεση… αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη», καθώς η καταγγελία φέρεται να έχει γίνει εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα στέλεχος του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον Αλέξη Γεωργούλη έχει ως εξής::

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 22:55

ΠΗΓΗ