Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 18:43

Μ. Θεοδωρίδου: «Θα μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών»

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη που έχασε τη ζωή της από το σπάνιο νόσημα, θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca, εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκινώντας την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Ανέφερε ακόμα ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά και πως ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

Η κυρία Θεοδωρίδου μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η Επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, είπε και σημείωσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει τη στρατηγική της.

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς, ενώ επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 18:43

ΠΗΓΗ