Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 27 και 47 ετών, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και στη διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών Vera του τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Ένας εκ των δραστών παρέμενε παράνομα στη χώρα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικία των δραστών την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 61 κιλών και 445 γραμμαρίων.

Επιπλέον στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ όπως διαπιστώθηκε ένας εξ΄ αυτών παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Τα ναρκωτικά που εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθησαν χθες (4-12-2023) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη Χώρα και στη διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τους δράστες, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «VERA» του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κατά την οποία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία των δραστών την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 61 κιλών και 445 γραμμαρίων.

Επιπλέον στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ όπως διαπιστώθηκε ένας εξ΄ αυτών παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας».ΠΗΓΗ