Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 12:57

Καταπέλτης η απόφαση του Δικαστηρίου σε σχέση με την δεύτερη υπόθεση κατά του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για άσεμνη επίθεση σε βάρος 16χρονης που διαπράχθηκε το 1981.

Μετά από μια δικαστική διαδικασία η οποία κράτησε για σχεδόν δύο χρόνια και στην οποία κατέθεσαν μεταξύ άλλων το φερόμενο θύμα, ο ίδιος ο Μητροπολίτης αλλά και αρκετοί άλλοι μάρτυρες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έδωσε την ετυμηγορία του.

Με βάση τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μητροπολίτη και τον κάλεσε σε απολογία, ενώ στην απόφαση αδειάζει τη στάση του και τα όσα υποστήριξε από το εδώλιο του κατηγορουμένου, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως είχε έπαρση και πως ήθελε να πλήξει την καταγγέλλουσα.

Το Δικαστήριο, αναφέρθηκε στα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες, τόσο κατηγορίας όσο και υπεράσπισης, καθώς και στα όσα υποστήριξαν ενώπιον του, τόσο η καταγγέλλουσα όσο και ο κατηγορούμενος, του οποίου πάγια θέση, ήταν πως το φερόμενο θύμα δεν επισκέφθηκε ποτέ το γραφείο του.

Αναφορικά με μάρτυρες που δεν κατέθεσαν ενώπιον Δικαστηρίου, με ένα εξ αυτών να χαρακτηρίζεται κλειδί από την υπεράσπιση, το Δικαστήριο διαφώνησε, ενώ σημείωσε πως δεν προκύπτει παραβίαση του δικαιώματος της δίκαιης δίκης του κατηγορούμενου επειδή δεν έδωσαν μαρτυρία. «Ο ισχυρισμός για παραβίαση δίκαιης δίκης, είναι αβάσιμος και απορρίπτεται», ανέφερε το Δικαστήριο.

Σε σχέση με τον χρόνο που έχει παρέλθει μέχρι την καταγγελία, το Δικαστήριο μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δεν παραγκωνίζει το γεγονός», ωστόσο ανέφερε πως «η καταγγέλλουσα επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 12:57

ΠΗΓΗ