Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 21:00

Μια νέα πνοή για τον πλανήτη από την Stellantis

Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Stellantis είναι αναγνωρισμένη ως μια ηγετική αυτοκινητοβιομηχανία και παράλληλα πάροχος λύσεων αυτοκίνησης, με μοναδικό και καθαρό όραμα της να παρέχει προσιτές, καθαρές και αξιόπιστες λύσεις για την ελευθερία κινήσεων. 

Ο Όμιλος Stellantis, έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα για το 2021 με τα εγκαίνια της πρωτοβουλίας της Κυκλικής Οικονομίας, γνωστη ως «Plant a Tree» (Φύτεψε ένα Δέντρο). Στόχος του έργου αυτού είναι η ενημέρωση των καταναλωτών όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις που στοχεύει η Κυκλική Οικονομία, σχετικά με τη συντήρηση των οχημάτων και τα ανταλλακτικά.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε σε συνεργασία με μια Μη Κυβερνητική Οργάνωσης (ΜΚΟ) της Σενεγάλη ονόματι OCEANIUM που ασχολείται με την προστασία των οικοσυστημάτων της Δυτικής Αφρικής καθώς και την MyTree, εταιρεία που στοχεύει στην αναβίωση οικοσυστημάτων. 

Η καμπάνια «Plant a Tree» έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον Ιανουάριο και είχε ως εξής: η Stellantis φυτεύει ένα δέντρο για κάθε πελάτη ο οποίος θα επιλέξει να λάβει ανταλλακτικά «Κυκλικής Οικονομίας». Τι κατάφερε η Stellantis με την πρωτοβουλία αυτή; Μπόρεσε να εκπληρώσει τον στόχο του «Plant a Tree» καθώς και να φυτέψει 10.000 δέντρα σε περιοχή την Σενεγάλης (Tobor) όπου η βιοποικιλότητα της «βαράει» κόκκινο αφού βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο. 

Η Stellantis πέρα από την συνεισφορά της στην προστασία του πλανήτη, δίνει πληροφορίες στους πελάτες της για τα οφέλη της Κυκλικής Οικονομίας. 

Τα οφέλη ξεκινάνε από το χαμηλότερο κόστος, μαζί με την μείωση κατά 80% της κατανάλωσης υλικών αφού πλέον χρησιμοποιούν ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά, καθώς και μειώνει κατά 50% την κατανάλωση ενέργειας. 

Η «Plant a Tree» είναι μια ακόμη πρωτοβουλία της Stellantis που έχει στόχο την προστασία του πλανήτη. Η τελευταία ενέργεια από την Stellantis, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι γνωστή ως La Pista 500. 

Η τοποθέτηση των 40.000 φυτών μετέτρεψε την θρυλική οροφή του εργοστασίου Lingotto της FIAT στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης. Κάποτε το μέρος αυτό ήταν ο τόπος που γινόντουσαν οι δοκιμασίες των αυτοκινήτων μετά την παραγωγή τους, πλέον είναι προσβάσιμο για το ευρύ κοινό. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 21:00

ΠΗΓΗ