Ως «μουσικές καρέκλες» και «παρωδία» χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Αριστερά, εκτοξεύοντας βέλη κατά του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «ο ανασχηματισμός παρωδία του κ. Μητσοτάκη είναι τρανή απόδειξη ότι δεν πήρε κανένα μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Ο ριζικός ανασχηματισμός για τον οποίο μας προϊδέαζε, εξελίχθηκε σε μουσικές καρέκλες».

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια νέα εναλλακτική πρόταση, ένα ισχυρό αντίβαρο κυβερνητικής προοπτικής »

Κατά την Πατησίων, «ο κ. Μητσοτάκης με αυτόν τον ανασχηματισμό αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την κυβέρνησή του, ούτε το κόμμα του. Πέντε χρόνια τώρα τα ίδια πρόσωπα εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές αλλάζοντας κάποιοι απλά θέσεις».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει πως «οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση της ακρίβειας, των καρτέλ και των συμφερόντων», καθώς, σύμφωνα με την ίδια,  «ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια νέα εναλλακτική πρόταση. Αριστερή και προοδευτική. Ένα ισχυρό αντίβαρο κυβερνητικής προοπτικής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που πλέον εξαντλεί τον πολιτικό χρόνο και το πολιτικό της προσωπικό».

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ, ενώ ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση.

Περισσότερα ΕδωΠΗΓΗ