Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, 04:00

«Όσοι μιλάμε αυτή τη στιγμή, πρέπει πρώτα απ’ όλα να δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Υπογράμμισε ότι «χρειάζεται επίσης να ακούσουμε με προσοχή τους ανθρώπους οι οποίοι μιλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, να ακούσουμε με προσοχή αυτά που έλεγαν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο εδώ και πολύ καιρό», σημειώνοντας ότι είχαν γίνει τρία συγκεκριμένα εξώδικα: 7 Σεπτεμβρίου του ’21, 8 Μαρτίου του ’22 και 31 Οκτωβρίου του ’22. Επισήμανε ότι αυτοί οι άνθρωποι, τα σωματεία της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, σχολιάζοντας ότι «στην ανακοίνωση που έβγαλαν, έχουν γράψει κάτι συγκλονιστικό: ‘μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι’».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια, σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς, υπήρχαν τρία έμπειρα στελέχη ευθύνης, δύο σταθμάρχες και ένας κλειδούχος. «Από αυτό, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μόνο έναν άνθρωπο» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΣΕ είχε 1.200 εργαζόμενους και έχει μείνει με 750». Σχολίασε πως επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι «η διπλή γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το 2018, το τραγικό αυτό δυστύχημα συνέβη σε διπλή γραμμή», για να προσθέσει ότι «αυτό δείχνει ότι τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα και βαθύτερα».

Αναφερθείς στο έργο της τηλεδιοίκησης, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα έργο υπό εκτέλεση, το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2020 «και από τότε και οι μηχανοδηγοί ρωτάνε πού είναι το έργο».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι επίσης πρέπει να ακούσουμε και τους μαθητές «που όλες αυτές τις μέρες κάνουν τις δικές τους κινητοποιήσεις», επισημαίνοντας ότι «έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από πάρα πολλά σχολεία της χώρας, στις οποίες οι μαθητές σχηματίζουν με τις τσάντες τους τη φράση ‘πάρε με όταν φτάσεις’». Υποστήριξε ότι «μια ολόκληρη γενιά αισθάνεται ότι εκτροχιάστηκε η χώρα», και τόνισε ότι «σεβασμός στα θύματα σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια, χρειάζονται απαντήσεις».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, 04:00

ΠΗΓΗ