Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 09:54

Ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ταϊλάνδη

Ξεκίνησε σήμερα στην Ταϊλάνδη η πολυαναμενόμενη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με το τρίτο και χειρότερο ως τώρα κύμα του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να χορηγήσει 6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που παράγεται εγχώρια και εισήγαγε το κινεζικό Sinovac αυτό τον μήνα, ελπίζοντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την βραδεία εκστρατεία ανοσοποίησης και τις ελλείψεις αποθεμάτων.

«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τον εμβολιασμό όλων», δήλωσε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ο- τσα μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε εμβολιαστικό κέντρο στη Μπανγκόκ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει το 70% των Ταϊλανδών, σε σύνολο περισσότερων από 66 εκατομμυρίων κατοίκων, ως το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής. Μέχρι στιγμής 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι – οι πιο ευάλωτοι, το υγειονομικό προσωπικό και εργαζόμενοι σε μέσα μεταφοράς – έχουν λάβει μία πρώτη δόση.

Όμως η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που την κατηγορούν για χαλαρότητα και ότι βασίζεται πολύ στο AstraZeneca που παράγεται εγχώρια.

Η Ταϊλάνδη δεν επλήγη τόσο σφοδρά από την πανδημία πέρυσι, όμως τώρα είναι αντιμέτωπη με ένα φονικό ξέσπασμα της επιδημίας. Το 80% των κρουσμάτων στη χώρα καταγράφηκε στο τρίτο κύμα της επιδημίας. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν 2.419 κρούσματα και 33 θανάτους για το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 179.886 και των θανάτων σε 1.269.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τις ικανότητες παραγωγής της Siam Bioscience, της ταϊλανδικής εταιρείας που παρασκευάζει το AstraZeneca, αφού οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι η παραγγελία τους μειώθηκε και καθυστέρησε. Η Ταϊλάνδη θα λάβει επιπλέον 3,24 εκατομμύρια δόσεις του AstraZeneca μετά τα μέσα Ιουνίου, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας της χώρας, χωρίς να διευκρινίσει πόσα από αυτά θα παραχθούν στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έλαβε 1,8 εκατομμύριο δόσεις του εγχώρια παραγώμενου AstraZeneca την Παρασκευή και έχει λάβει άλλες 200.000 δόσεις από τη Νότια Κορέα, επεσήμανε πηγή του υπουργείου Υγείας. Εξάλλου η Ταϊλάνδη πρόκειται να υπογράψει αυτή την εβδομάδα συμβόλαιο για την αγορά 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 09:54

ΠΗΓΗ