Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 13:42

Οι γυναίκες ακυρώνουν τον εμβολιασμό με AstraZeneca - Προβληματισμός για τη μείωση των ραντεβού

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στις υγειονομικές αρχές για την μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών, παρά το γεγονός ότι πλέον μπορούν να κλείσουν ραντεβού όλες οι ηλικιακές ομάδες.

Ο φόβος για τις παρενέργειες, μετά τα περιστατικά θανατηφόρων θρομβώσεων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, έχει κάνει πολλές γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών να ακυρώσουν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca, ενώ καταγράφονται και καθυστερήσεις στον προγραμματισμό της δεύτερης δόσης.

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται ότι συντελεί στη μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών είναι το γεγονός ότι το ηλικιακό γκρουπ των άνω των 60 έχει πλέον «χτυπήσει ταβάνι». Το 30% αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχει εμβολιαστεί και, από τον ρυθμό των ραντεβού, φαίνεται ότι μάλλον δεν σκοπεύει να το κάνει.

Οι αριθμοί λένε την ψυχρή αλήθεια. Μολονότι δεν υπάρχουν πια ηλικιακά όρια και προχωρούν οι εμβολιασμοί όλων των κατοίκων των νησιών και των εποχικών εργαζόμενων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε χθες ότι έχουν προγραμματιστεί 106.000 ραντεβού, όταν τις προηγούμενες εβδομάδες ξεπερνούσαν τις 110 χιλιάδες την ημέρα, χωρίς να είναι ανοικτές όλες οι ηλικιακές κατηγορίες. Η ανησυχία των αρχών είναι ότι αυτός ο πτωτικός ρυθμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 13:42

ΠΗΓΗ