Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 04:39

Τουλάχιστον δύο μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη νοτιοδυτική επαρχία Νιμρούζ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν χθες Κυριακή.

Ακόμη ένας φερόμενος ως τζιχαντιστής συνελήφθη στην επιχείρηση, στην πόλη Ζαράντζ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως άκουγαν σφοδρά πυρά και εκρήξεις για πάνω από μια ώρα.

Αφού ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021 οι Ταλιμπάν διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον ενόπλων αντιπάλων τους, ιδίως του ΙΚ, σε όλη τη χώρα.

Από τον πλευρά της, η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει τις επιθέσεις της, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων, δυνάμεις και στελέχη των Ταλιμπάν και ξένους διπλωμάτες.

Το Αφγανιστάν παραμένει απομονωμένο διεθνώς —η de facto κυβέρνηση δεν έχει αναγνωριστεί από καμιά χώρα του κόσμου επίσημα—, κυρίως επειδή οι Ταλιμπάν εφαρμόζουν δρακόντειους περιορισμούς σε βάρος των γυναικών, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα και δεν συζητούν καν τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 04:39

ΠΗΓΗ