Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 15:37

ΕΟΚ: Οριστική αναβολή των εθνικών πρωταθληματων για δύο εβδομάδες

Την οριστική αναβολή των εθνικών πρωταθλημάτων για δύο εβδομάδες, αποφάσισε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο σημερινό (4/1) προγραμματισμένο Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, τα πρωταθλήματα Α2, Β’, Γ’ Εθνική και κατηγορίες Γυναικών θα «παγώσουν» την αγωνιστική δραστηριότητας του για δύο εβδομάδες, με την επανέναρξη να γίνεται στις 22-23 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μετάθεση του προγράμματος. Στο μεσοδιάστημα, οι ομάδες θα μπορούν να προπονούνται κανονικά.

Εν τω μεταξύ, θυμίζουμε πως ο ΕΣΑΚΕ έχει ήδη προχωρήσει στην αναβολή της 12ης και της 13ης αγωνιστικής της Basket League λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Με την ευχή ότι το 5ο επιδημικό κύμα του κορονοϊού θα είναι και το τελευταίο και μετά από τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (03/01) με τις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, αλλά και με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση των επίσημων αγωνιστικών δραστηριοτήτων των Εθνικών πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες.

Η αγωνιστική του διήμερου 8-9/1 με την οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί το κάθε πρωτάθλημα, μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 22-23/1, παρατηρώντας φυσικά την εξέλιξη των δεδομένων σε όλη τη χώρα μέχρι τότε. Στη μετάθεση δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία, φιλικές αναμετρήσεις, αφού είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστούν. Εκφράζει δε, την εμπιστοσύνη της στην υπευθυνότητα όλων των ανθρώπων των σωματείων και τη βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προστασίας προκειμένου η επιστροφή στη δράση να είναι εφικτή το συντομότερο δυνατόν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 15:37

ΠΗΓΗ