Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 20:35

Μητσοτάκης: Ο ΒΟΑΚ είναι το πιο σύγχρονο έργο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη

«Η Κρήτη επιτέλους θα αποκτήσει τον δρόμο που της αξίζει», ανέφερε κατά την σημερνή του ομιλία στην ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του ΒΟΑΚ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά όπου και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου ανάπτυξης για το νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το έργο έχει προϋπολογισμό άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται να ενώσει όλο το νησί καθώς θα ξεκινάει από την Κίσσαμο Χανίων έως και τη Σητεία.

Μάλιστα, επεσήμανε πως θα υπάρχουν διόδια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ένα τέτοιο μεγάλο έργο, ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χωρίς την ύπαρξη διοδίων».

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο ΒΟΑΚ είναι το πιο σύγχρονο έργο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη» και είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, μίλησε και για τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στο νησί και συγκεκριμένα στον ήδη υπάρχοντα ΒΟΑΚ.

«Τον ΒΟΑΚ τον προχωράμε και για τους συντοπίτες μας που θρήνησαν θύματα. Όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση μαζί με τον κ. Αυγενάκη είχαμε παρουσιάσει ένα σχέδιο για μείωση ατυχημάτων σε όλη τη χώρα αλλά και την Κρήτη. Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι ζήτημα μόνο οδικών υποδομών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη όπως «η μικρή και η μεγάλη ενεργειακή διασύνδεση αλλά και το αεροδρόμιο στο Κασέλι» ενώ τόνισε πως το νυν αεροδρόμιο δεν θα πρέπει να γίνει το δεύτερο Ελληνικό: «Δεν μπορούμε να περάσουμε άλλα 18 χρόνια χωρίς να αξιοποιήσουμε μία μεγάλη έκταση στο Ηράκλειο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλη του 2022 θα αρχίσουν να στήνονται τα εργοτάξια

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου αυτού έργου.

«Πλέον  μπορούμε να σας πούμε πως στα τέλη του 2022 θα αρχίσουν να στήνονται τα εργοτάξια στον ΒΟΑΚ ενώ μέχρι το 2024 εκτιμούμε πως όλα τα μέτωπα του έργου θα είναι ανοιχτά και θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 21:43

ΠΗΓΗ