Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 03:56

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο Ίγκορ Κουρτσάτοφ. Το μετάλλιο απονέμεται για διακεκριμένες υπηρεσίες στην ανάπτυξη της πυρηνικής φυσικής και της πυρηνικής ενέργειας και είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το μετάλλιο απένειμε στον Καντίροφ ο πρόεδρος του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου «Ινστιτούτο Κουρτσάτοφ» Μιχαήλ Κοβαλτσούκ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι. Ο Κοβαλτσούκ δεν διευκρίνισε ποια ήταν συγκεκριμένα η συμβολή του Καντίροφ στην ανάπτυξη της πυρηνικής φυσικής και της πυρηνικής ενέργειας. Αναφέρθηκε όμως στις μεγάλες επιτυχίες της περιοχής στην ανάτπυξη της επιστήμης και της παιδείας.

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή να έχω μια τόσο υψηλή αναγνώριση από ένα τέτοιο ονομαστό ινστιτούτο» έγραψε ο Καντίροφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Καντίροφ ο οποίος έχει τιμηθεί με περισσότερες από 30 διακρίσεις, τον Φεβρουάριο του 2023 υπήρξε ο πρώτος στην Τσετσενική Δημοκρατία στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Τσετσενικής Δημοκρατίας. Το τίτλο αυτό είχε θεσπίσει ο ίδιος τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Τα διατάγματα για την απονομή βραβείων υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος της Τσετσενίας και ως εκ τούτου συνάγεται ότι ο ίδιος βράβευσε τον εαυτό του.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 03:56

ΠΗΓΗ