Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, 13:53

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει να υπογράψει σήμερα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα δίνει οδηγίες στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να εστιάσουν περισσότερο στις πολιτικές για “περιβαλλοντική δικαιοσύνη”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Με το διάταγμα αυτό θα ιδρυθεί Γραφείο Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης εντός του Λευκού Οίκου, το οποίο θα έχει ως στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών όλης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της “επίμονης περιβαλλοντικής αδικίας”. Αυτό θα αξιώνει επίσης από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ενημερώνουν τις κοινότητες στην περίπτωση που τοξικές ουσίες εκλύονται από ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις.

Καταστροφές, όπως αυτή που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο με τον εκτροχιασμό τρένου με χημικά προϊόντα στο Ίστ Παλεστάιν, στο Οχάιο, κατά την οποία απελευθερώθηκαν επικίνδυνες χημικές ουσίες, έστρεψε το ενδιαφέρον στην περιβαλλοντική ζημιά που αντιμετωπίζουν κάποιες κοινότητες σε μεγαλύτερο βαθμό.

“Για πάρα πολύ καιρό, κοινότητες σε όλη τη χώρα μας αντιμετωπίζουν επίμονη περιβαλλοντική αδικία μέσω τοξικής ρύπανσης, υποεπενδύσεων σε υποδομές και κρίσιμες υπηρεσίες και άλλες δυσανάλογες περιβαλλοντικές βλάβες που οφείλονται συχνά σε μια κληρονομιά φυλετικών διακρίσεων”, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την πρωτοβουλία αυτή στη διάρκεια εκδήλωσης που θα γίνει σήμερα στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί τακτικά την εκτελεστική του εξουσία σε τομείς ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων περιβαλλοντικά και φυλετικά ζητήματα, στα οποία η ικανότητά του για την έκδοση νέων νόμων παρεμποδίζεται από ένα διαιρεμένο Κογκρέσο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, 13:53

ΠΗΓΗ