Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 18:56

Ο Ντάνι Άλβες δήλωσε σήμερα ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, αλλάζοντας την εκδοχή του για το τι συνέβη στα τέλη Δεκεμβρίου σε νυχτερινό κλαμπ στη Βαρκελώνη. Οι δικηγόροι του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή χωρίς εγγύηση από τις 20 Ιανουαρίου, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο 39χρονος εμφανίστηκε σήμερα μετά από δικό του αίτημα ενώπιον του δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Διαβεβαίωσε ότι δεν είπε αρχικά τι είχε συμβεί και αρνήθηκε τη σεξουαλική επαφή, επειδή η μόνη προτεραιότητά του ήταν να σώσει το γάμο του» αναφέρει η ανακοίνωση. Ο Άλβες είπε στον δικαστή ότι υπήρχε άμεσο ενδιαφέρον και σεξουαλική ένταση ανάμεσα σε αυτόν και τη γυναίκα που τον κατηγορεί. «Είπε ότι όλα όσα συνέβησαν μέσα στην τουαλέτα ήταν μια ελεύθερη και εκούσια πράξη. Έκαναν έρωτα και (αυτή) δεν είπε καμία στιγμή να σταματήσει» προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο παρελθόν ο Άλβες είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που έκανε τον Ιανουάριο καταγγελία για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε τουαλέτα σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης. Δύο εβδομάδες πριν τη σύλληψή του τον Ιανουάριο, ο Άλβες είπε σε βίντεο που εστάλη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό “Antena 3” ότι δεν ήξερε ποια ήταν η γυναίκα. Τον Φεβρουάριο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Άλβες να αφεθεί ελεύθερος.

Η υπόθεση έχει προσελκύσει σημαντική προσοχή στην Ισπανία, μερικώς λόγω της διασημότητας του Άλβες, αλλά κυρίως επειδή η σεξουαλική επίθεση παραμένει κυρίαρχο πολιτικό θέμα μετά τον ομαδικό βιασμό μιας έφηβης το 2016, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταυροδρομίας του Σαν Φερμίν, με αποτέλεσμα να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τη σεξουαλική βία στη χώρα. Στην Ισπανία, μια καταγγελία για βιασμό διερευνάται υπό την γενική κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και οι καταδίκες μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή φυλάκισης μεταξύ τεσσάρων και 15 ετών.

Μετά τη σύλληψή του, ο Άλβες, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί -μεταξύ άλλων- σε ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν, είδε την «πόρτα της εξόδου» από τη μεξικανική Πούμας UNAM, ενώ η σύζυγός του, το μοντέλο Χοάνα Σανθ, τον εγκατέλειψε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 18:57

ΠΗΓΗ