Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 10:52

«97 χρονών παιδί… Ένας σχεδόν αιώνας μα «Δικέφαλε» μεγάλωσα και άλλαξαν πολλά, όμως εγώ ακόμη εδώ πιστά». Είναι τα λόγια με τα οποία αρχίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ανάρτησή της, κάνοντας ειδική αναφορά στα 97α γενέθλια του συλλόγου.

Και συνεχίζει:

«Σε ποιόν να πεις και να καταλάβει πως οι κατατρεγμένοι, οι απόκληροι, οι πρόσφυγες οι παραπεταμένοι, θα σφράγιζαν ήδη σχεδόν έναν αιώνα με Περηφάνια, Αντίσταση, Όνειρα και Κατακτήσεις; Σε ποιόν να πεις και να νιώσει το μεγαλείο του να κάνεις το μαύρο-άσπρο; Την αποτυχία στήριξη; Την επιτυχία καύσιμο; Την καθαρότητα της ψυχής σύμβολο; Την μάχη συνήθεια; Την πτώση μάθημα; Την αναγέννηση υπόσχεση; Σε ποιόν να πεις και να καταλάβει τι είναι ο ΠΑΟΚ για τον καθένα μας;

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας! Φτάνει που ξέρουμε εμείς…Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 97 χρόνια, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τόσο τυπική κι όμως κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας ”Λήθη” που κάπνιζε.

Το, δε, πρώτο ΔΣ απαρτιζόταν από τους: Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου, Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός, Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας, Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης, Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 10:52

ΠΗΓΗ