Παράνομη ήταν η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, σύμφωνα με τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρξε εσωτερική μετακίνηση του 59χρονου, όπως υποστηρίζεται από τα κυβερνητικά χείλη.

Με μία δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας ανατρέπει εκ θεμελίων το επίσημο αφήγημα που έχει υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση ως προς την τοποθέτηση του μοιραίου σταθμάρχη στη θέση – κλειδί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας. Από τη δήλωση του βουλευτή προκύπτει ξεκάθαρη και ολοφάνερη ευθύνη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο  Κώστας Τζαβάρας κάνει λόγο για παράνομη πρόσληψη του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά και όχι μετάταξή του, ώστε να μην εμπίπτει σε κανένα όριο ηλικίας, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα, διότι δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε ότι η πρόσληψή του έγινε με τις μετατάξεις. «Αυτή η μετάταξη, που επικαλείται ο κ. Βορίδης, αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ», σημείωσε.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι λάθος πως στην κινητικότητα δεν υπάρχει όριο και εξήγησε ότι η μετάταξη είναι μια σύνθετη διαδικασία. Συγκεκριμένα, για τη μετάταξη του σταθμάρχη από το Δημόσιο στον ΟΣΕ, ο εργαζόμενος χρειάστηκε να απολυθεί πρώτα από τη θέση στο Δημόσιο και μετά προσλαμβάνεται από τον ΟΣΕ. «Δεν έχουμε εσωτερική μετακίνηση», τόνισε.

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη με βάση την προκήρυξη που είχε γίνει. «Δεν παίζει ρόλο ότι ήταν αρχικά στον ΟΣΕ», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας και τόνισε ότι άλλο η απόσπαση και άλλο η μετάταξη. Ανέφερε, επίσης, ότι «οι ευθύνες αχνοφαίνονται». Μάλιστα, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ξανακοιτάξει το θέμα αυτό. «Προφανώς θα το ξέρει ο κ. Βορίδης, είναι πολύ καλός νομικός, μάλλον πρέπει να το ξανακοιτάξει», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ.

«Εάν δείτε την απόφαση του κύριου Πατέρα, η μετάταξη έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας. Mετάταξη από το Δημόσιο σε μια επιχείρηση κοινής ωφελείας. Αυτή δεν την προβλέπει ο εσωτερικός μηχανισμός του ΟΣΕ, αλλά ο νόμος 44/40 του 2016, που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του μετακινούμενου τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ», πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα στη «Ζούγκλα»:

 

 

ΠΗΓΗ