Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, 22:07

ΖΩΝΤΑΝΑ από τη «Ζούγκλα»: Παρακολουθήστε το Sail to Freedom, τη μεγάλη γιορτή της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη!

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω της «Ζούγκλας» την επετειακή εκδήλωση «SAIL TO FREEDOM» (www.greece2021.nyc) στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Απανταχού Ελληνισμού. Πρόκειται για για μια εκδήλωση στην πόλη των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί ύμνο για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για τη συμβολή που είχε ο φιλελληνισμός σε αυτήν.

Το zougla.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της μεγάλης εκδήλωσης και την παρουσιάζει ζωντανά! 

Δείτε LIVE: 

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει το καθοριστικό ρόλο των φιλελλήνων και ιδιαίτερα των φιλελλήνων της Αμερικής. Το βασικό μέρος των δρώμενων θα περιλαμβάνει μία παρέλαση κλασικών σκαφών στη θάλασσα της Νέας Υόρκης. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθεί η συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Εθνική Εξέγερση του 1821. Τα σκάφη θα καταλήξουν συμβολικά στο Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο συμβολίζει την ελευθερία όλων των Εθνών.

«Γιορτάζουμε το ελληνικό πνεύμα, τις αξίες μας και τις έννοιες «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» με ένα εμπνευσμένο και μοναδικό εγχείρημα που θα μαγνητίσει τα φώτα όλου του κόσμου. Οι πρόγονοι μας πάλεψαν και πέθαναν όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την ιδέα της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης δράσης και για την ελευθερία που απορρίπτει την τυραννία», δήλωσε η Ευαγγελίνα Πλακάς, εκδότρια του Hellenic Golden Directory και της ομογενειακής ενημερωτικής ιστοσελίδας www.hellenicdailynewsny.com.

Επίτιμος Επικεφαλής της διοργάνωσης είναι ο ομογενής επιχειρηματίας, με ευρύτατη δράση στην κοινωνική αλληλεγγύη, Γιάννης Κατσιματίδης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Κιμούλης. Η μουσική θα είναι του Νίκου Τερζή. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει η παράδοση της Μανιάτικης Σημαίας «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» από τη Μανιάτισσα διακεκριμένη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα.

Δείτε το βίντεο:

 

Η επίσημη ομιλία από την Katherine Elizabeth Fleming, Πρύτανη και Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και η ποίηση της δημοσιογράφου και Βραβευμένης ποιήτριας Κλέλιας Χαρίση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του Κεντρικού Event.

Υποστηρικτές της καμπάνιας «Sail to Freedom» είναι Έλληνες που αποτελούν το μέλλον της χώρας, όπως Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα και προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των γραμμάτων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, 22:07

ΠΗΓΗ