Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 08:06

Ράλι Ντακάρ 2022, 2η Ε.Δ.: Περνάει στην αντεπίθεση η Honda

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η 2η ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ στιγματίστηκε από αμέτρητα λάθη στην πλοήγηση τα οποίαΑνεβάζουν στροφές οι αναβάτες της Honda και της KTM. είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε μερικές εκπλήξεις, κυρίως στην κατηγορία των μοτοσικλετών. Νικητής της ειδικής διαδρομής Hail-Al Qaisumah των συνολικά 791 χιλιομέτρων ήταν ο Joan Barreda Bort με την εργοστασιακή Honda CRF450 Rally. Ο Ισπανός αναβάτης απέφυγε με σωστή στρατηγική τα λάθη πλοήγησης και πίεσε πολύ ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ειδικής τερματίζοντας τελικά στην κορυφή.

Στη Γενική Κατάταξη ο Barreda σκαρφάλωσε στην 10η θέση έχοντας διαφορά 10 λεπτών από την κορυφή. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ δυνατός Sam Sunderland με την εργοστασιακή GasGas. Ο Βρετανός ήταν σταθερός και με αυτή του την εμφάνιση κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση Γενικής. Στην 3η θέση της ειδικής βρέθηκε ο Benavides με την KTM, ενώ οι Howes (Husqvarna), Price (KTM) και Rodriguez (Hero) έκλεισαν την εξάδα.

Στην πρώτη θέση της Γενικής σκαρφάλωσε ο Sam Sunderland με την GasGas.

Ο Μπούδρος συνεχίζει τον αγώνα στην 93 θέση της Γενικής

Στη Γενική Κατάταξη, στη 2η θέση ανέβηκε ο Van Beveren με την εργοστασιακή Yamaha, έχοντας πίσω του Πολύ δυνατό πλασάρισμα για Sherco και Yamaha στην πεντάδα.τον Walkner με KTM και Howes με Husqvarna. Πολύ καλά τα πηγαίνει και ο Lorenzo Santolino με την Sherco στην 5η θέση, ενώ ο πρωτοπόρος της πρώτης και δεύτερης ημέρας, Daniel Sanders υποχώρησε στην 7η θέση. Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει την προσπάθειά του καθώς βρίσκεται στην 93η θέση της Γενικής. Μεγάλος άτυχος της 2ης ΕΔ ήταν ο πρώην αναβάτης MotoGP, Danilo Petrucci, ο οποίος εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα της KTM.

Πολύ δυνατή αντεπίθεση για τον Loeb στη 2η ΕΔ.

Η μάχη ξεκίνησε μεταξύ Loeb και Al-Attiyah

Στα αυτοκίνητα τη νίκη στη 2η ΕΔ πήρε ο Sebastien Loeb με το BXR Hunter. Ο Γάλλος απέφυγε τα λάθη στην Αυτή είναι η 15η νίκη σε ειδική διαδρομή για τον Γάλλο πρωταθλητή WRC.πλοήγηση, ήταν πολύ γρήγορος και κατάφερε να κερδίσει τον Al-Attiyah. Ο Loeb πλέον βρίσκεται στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης, εννιά λεπτά πίσω από τον οδηγό από το Κατάρ. Ο Nasser Al-Attiyah με το εργοστασιακό Toyota Hilux κινήθηκε επίσης γρήγορα αλλά δεν μπόρεσε να φέρει αντίσταση στον Loeb. Παρόλα αυτά διατήρησε την πρώτη θέση στη Γενική φέρνοντας το Toyota του στη 2η θέση στο τέλος της ειδικής διαδρομής.

Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους τερμάτισε ο Carlos Sainz με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron. Ο Ισπανός μετά τα λάθη των πρώτων ημερών επανήλθε δριμύτερος και δείχνει έτοιμος να μην αφήσει ήσυχους τους Loeb και Al-Attiyah, παρότι είναι πολύ πίσω στη Γενική Κατάταξη. Στην 4η θέση της ειδικής τερμάτισε το δεύτερο εργοστασιακό Audi του Stephane Peterhansel με τον Γάλλο να έχει στόχο να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες με το ηλεκτρικό RS Q e-tron. Την εξάδα των αυτοκινήτων έκλεισαν οι Roma και Al Rajhi.

Αποτελέσματα 2ης Ε.Δ. Μοτοσικλέτες/Αυτοκίνητα

Στιγμιότυπα από τη 2η Ε.Δ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός Dakar ο Danilo Petrucci

Ράλι Ντακάρ 2022 Ε.Δ. 1Β: Στην κορυφή ο Al-Attiyah, καταστροφικό ξεκίνημα για τα Audi

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 08:06

ΠΗΓΗ