Εξορμήσεις στην Αττική Οδό συνεχίζει να πραγματοποιεί η Tροχαία, τιμωρώντας όσους δυσχεραίνουν με τη συμπεριφορά τους το έργο των οχημάτων επείγουσας ανάγκης.

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων σε πολλούς δρόμους τηςΑττικής, με τους οδηγούς να βλέπουν μέρα με τη μέρα ότι η κατάσταση χειροτερεύει και οι καθυστερήσεις αυξάνονται.

Η κυκλοφοριακή ασφυξία, μάλιστα, όσο πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνεται και πιο έντονη, μεταξύ άλλων εξαιτίας των ενισχυμένων αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Η εδραίωση του κυκλοφοριακού χάους στο Λεκανοπέδιο έχει επιφέρει την εξάντληση της υπομονής πολλών οδηγών, που προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο καταπατούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υιοθετώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές.

Μία από αυτές είναι η παραβίαση της ΛΕΑ, δηλαδή της λωρίδας που προορίζεται κυρίως για τα οχήματα επείγουσας αποστολής και ως εκ τούτου σώζει ζωές

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα και κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου στην Αττική Οδό, όπου αρκετοί οδηγοί θεώρησαν «σοφό» να αποφύγουν τις καθυστερήσεις, κάνοντας χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Δεν γνώριζαν, ωστόσο, ότι καιροφυλακτούσαν άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα, θέτοντας κάθε «έξυπνο» οδηγό προ των ευθυνών του.

Ξήλωναν πινακίδες

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, αστυνομεύση υπήρχε και λίγο πριν την Έξοδο 9 (Λ. Ηρακλείου) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, όπου οι άνδρες της Τροχαίας ξήλωναν τις πινακίδες των οχημάτων που έδειχναν αδιαφορία για τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί η ΛΕΑ.

Αυτό, βέβαια, που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι μια μεγάλη μερίδα οδηγών εξακολουθεί να κάνει κατάληψη της ΛΕΑ, παρά την εφαρμογή του νέου νόμου 5039/2023 που -μεταξύ άλλων- έφερε την τροποποίηση του Άρθρου 290 «Επικίνδυνη Οδήγηση» του Ποινικού Κώδικα, προβλέποντας φυλάκιση για όσους προκάλεσαν κίνδυνο για άνθρωπο λόγω της κυκλοφορίας τους στη ΛΕΑ.ΠΗΓΗ