Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε το δικαστήριο του Αυλώνα στην Αλβανία. 

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, από το δικαστήριο του Αυλώνα Αλβανίας και έτσι θα παραμείνει προφυλακισμένος. Οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη κατήγγειλαν πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, η οποία δυστυχώς θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς.

Από το δικαστήριο του Αυλώνα, διατάχθηκε η μεταγωγή του Μπελέρη στα Τίρανα.

Παράλληλα, το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση, στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Το μήνυμα του Μπελέρη από τη φυλακή

«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!». Το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Σκληρή επίθεση Ντουλέ στον Ράμα

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Αυλώνα, ο προέδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε: «Το δικαστήριο δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη όχι από το δικαστήριο, από τον πρωθυπουργό, τον Έντι Ράμα. Η ομηρία του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση συνεχίζεται».

Συγκίνησε η 17χρονη κόρη του Μπελέρη στη Χειμάρρα

Ανάστατη είναι η ελληνική ομογένεια στην Αλβανία, από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη. Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας κρατείται από την Παρασκευή (12/5) και σήμερα (13/5) οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Αυλώνας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Κύκλοι της ομογένειας αναφέρουν ξεκάθαρα πως ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, θέλει να αφήσει εκτός εκλογών των Φρέντι Μπελέρη έτσι ώστε να εκλεγεί δήμαρχος στη Χειμάρρα ο εκλεκτός του και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Την Παρασκευή (12/5), έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση στη Χειμάρρα η οποία ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένη για το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Ο Φρέντι Μπελέρης δεν ήταν εκεί, όμως, υπήρξε μαζική συμμετοχή του κόσμου με την ελληνική ομογένεια να δίνει βροντερό «παρών» και να συσπειρώνεται απέναντι στην κυβέρνηση Ράμα. Μάλιστα, στην προεκλογική συγκέντρωση μίλησε η κόρη του Μπελέρη, Ερμιόνη, η οποία συγκλόνισε με τον λόγο της.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς», είπε μεταξύ άλλων η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Στήριξη στον Μπελέρη παρείχε και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων, Λεωνίδας Παππάς ενώ οι συνεργάτες και το επιτελείο του κρατούμενου ομογενούς πολιτικού, ζήτησε από τους Έλληνες της Αλβανίας να πάνε στις κάλπες χωρίς φόβο και να ψηφίσουν.

Πρώην υπουργός του Ράμα στηρίζει τον Μπελέρη

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση ενός πρώην στενού συνεργάτη του Έντι Ράμα. Ο Ιλί Μανιάνι, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στην Αλβανία, έκανε λόγο για παρακρατική σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη και ανέφερε πως «αν ψήφιζα στη Χειμάρρα, θα ψήφιζα Μπελέρη».

«Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα. Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και το νόμο! Ανήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντη Μπελέρη», έγραψε μεταξύ άλλων στα social media.

ΠΗΓΗ