Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή που έκαναν σήμερα οι Ισραηλινοί πλήττοντας μία μεγάλη σκηνή στην Ράφα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην Γάζα.

Η επιδρομή έπληξε μία περιοχή, στην οποία, βρίσκουν καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, έξω από το νοσοκομείο Emirate Hospital στο προάστιο Τελ-Αλ Σουλτάν στην Ράφα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ένας νοσηλευτής που εργάζονταν στο νοσοκομείο, είναι μεταξύ των νεκρών.

Για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα έχουν προειδοποιήσει ο ΟΗΕ και άλλοι ανθρωπιστικοί οργανισμοί, σημειώνοντας ότι θα σημάνει ασύλληπτη καταστροφή

Ο ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού του Reuters.

Σε παλαιστινιακά μέσα αναφέρεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά.

Θρήνος στη Ράφα

Το Ισραήλ προετοιμάζει τη χερσαία επίθεση

Στη Ράφα έχουν εκτοπιστεί πάνω από 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι ενώ το Ισραήλ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση με τις ΗΠΑ να ζητούν από το Τελ Αβίβ να παραδώσει τα σχέδιά του για το πού θα μεταφερθούν οι άμαχοι.

Το Ισραήλ αν και έχει πει ότι έχει εκπονήσει σχέδιο για τη μεταφορά των αμάχων δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει γνώση αυτών των σχεδίων.

Στο τραπέζι είναι πάντα και ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο, κάτι που το Ισραήλ δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί από την αρχή του πολέμου, παρά τις αντιρρήσεις του Καΐρου.

Για την προαναγγελθείσα επιχείρηση στη Ράφα έχουν προειδοποιήσει ο ΟΗΕ και άλλοι ανθρωπιστικοί οργανισμοί, σημειώνοντας ότι θα σημάνει ασύλληπτη καταστροφή.ΠΗΓΗ