«Το θέμα σήμερα δεν είναι αν θα μείνουμε Ευρώπη, αλλά αν θα γίνουμε Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Kontra Channel, προσθέτοντας ότι «το κατά κεφαλή εισόδημα της χώρας σε αγοραστικής δύναμη είναι το χαμηλότερο μαζί με τη Βουλγαρία σε όλη την ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «αυτή τη στιγμή η χώρα έχει χάσει 4 χρόνια», ότι «αυτή η τετραετία, παρότι για πρώτη φορά υπήρχαν πόροι να δαπανηθούν, πήγε πίσω τη χώρα». Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η χώρα να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της, τον μπούσουλά της, το όραμά της, ο στόχος είναι η μεσαία τάξη να μη ζει με κουπόνια. Σημείωσε ότι «ο ουσιαστικός εθνικός στόχος για την επόμενη τετραετία, για την επόμενη οκταετία θα πω εγώ, είναι ο στόχος της σύγκλισης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση, την Παρασκευή, του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει ένα ολιστικό πρόγραμμα που απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα για την πορεία της χώρας. Σχολίασε ότι «ο κόσμος θέλει να μάθει τι έχουν να του πουν οι πολιτικές δυνάμεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και όχι για ανοησίες που εφευρίσκουν τα κομματικά επιτελεία για να βάζουν στην ατζέντα της συζήτησης και που δεν αφορούν κανένα». 


Κληθείς να σχολιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανέφερε πως τα κόμματα συνηθίζουν να βάζουν προσωπικότητες και πως ενώ πριν από 4 χρόνια η ΝΔ είχε παρουσιάσει ένα «αξιόλογο ψηφοδέλτιο», τώρα «φαίνεται ότι εκλείπουν οι σοβαρές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ». Πρόσθεσε ότι «μας αιφνιδίασε αρνητικά» καθώς, όπως είπε, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ συμμετέχουν «κομματικοί, πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση». Συγκρίνοντας το με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «καθένας μπορεί να καταλάβει από την πρώτη ως την τελευταία θέση ποια είναι η ποιότητα των ανθρώπων, ποια είναι τα βαριά βιογραφικά, ποιοι είναι οι πραγματικά άριστοι και ποιοι οι επιτηδευμένα άριστοι». Είπε γενικότερα ότι η μεγάλη καινοτομία στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα είναι ότι συμμετέχουν κατά 50% γυναίκες, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή», όπως επισήμανε. 


 

Σε Δωδεκάνησα, Σέρρες και ‘Α Πειραιά υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε γιατί επέλεξε (να είναι υποψήφιος) σε Σέρρες, ‘Α Πειραιά και Δωδεκάνησα. Γνωστοποιώντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του σε αυτές τις τρεις περιφέρεις είπε ότι «ο κάθε επικεφαλής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρεις περιφέρειες». Επισήμανε ότι η αιτιολόγηση για τα Δωδεκάνησα έγινε κατά την παρουσία του στην Κω. Τόνισε ότι κατεβαίνει στα Δωεδκάνησα για να τιμήσει τον αδικοχαμένο Νεκτάριο Σαντορινιό, «για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί γι’ αυτόν», σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πολύ σημαντικού πολιτικού για τον τόπο του και όχι μόνο, που έδωσε μάχες και είχε όραμα.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι άλλες δυο επιλογές έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα. Σχολίασε σχετικά με τις Σέρρες ότι είναι σαφής ο συμβολισμός: «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κάστρα στην πολιτική. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή όλοι οι πολίτες, ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τη συμπεριφορά εκπροσώπων του κόμματος που παραδοσιακά στηρίζουν, να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ψήφιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η ‘Α Πειραιά «είναι μια επιλογή που αφορά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μια πόλη που έχει πολύ μεγάλη παράδοση και η Αριστερά και θέλουμε να έχουμε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ένα λιμάνι που μπορεί να έχει πολύ σημαντική προοπτική και να συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου». «Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είμαι Ολυμπιακός δεν μπορώ να πάω στην ‘Α Πειραιά», πρόσθεσε χιουμοριστικά, σημειώνοντας ότι «είμαι εκεί για να τιμήσω τον Πειραιά, την πόλη και την περιφέρεια και να αναδείξουμε μαζί τα προβλήματα και τις λύσεις».

ΠΗΓΗ