Μια γυναίκα φέρεται να μαχαιρώθηκε στο δρόμο καθώς πήγαινε το παιδί της στο σχολείο, σε μια επίθεση εκδίκησης για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, στην Ουαλία.

Ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χωριό Άμπερφαν της Νότιας Ουαλίας λίγο μετά τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) σήμερα, Τρίτη, καθώς μια γυναίκα βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος στο πεζοδρόμιο.

Οι γείτονες έτρεξαν στο δρόμο με μαξιλάρια και κουβέρτες, για να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ έφτασε ασθενοφόρο και αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Ο δράστης διέφυγε από τη σκηνή, ενώ τρία σχολεία στην περιοχή και ένα κοινοτικό κέντρο τέθηκαν σε αποκλεισμό, μετά από αυτό που η αστυνομία περιέγραψε ως «σοβαρή επίθεση».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror, οι ντόπιοι δήλωσαν ότι η 29χρονη γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι ήταν «σε προχωρημένη εγκυμοσύνη», είχε μετακομίσει πρόσφατα στο χωριό, αφού είχε εμπλακεί σε υπόθεση ενδοοικογενειακής κακοποίησης στην Αγγλία.

«Πήγαινε το παιδί της σε ένα από τα σχολεία της περιοχής, όταν αυτός ο άνδρας εμφανίστηκε από το πουθενά και τη μαχαίρωσε στο δρόμο»

Ο κάτοικος του χωριού, Γκάρεθ Τζόουνς, δήλωσε πως «δεν ήταν εδώ για πολύ καιρό και ήταν έγκυος – δεν ήταν μακριά από τον τοκετό».

«Φαίνεται ότι ο τύπος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, υπάρχει παντού αστυνομία»

«Πήγαινε το παιδί της σε ένα από τα σχολεία της περιοχής, όταν αυτός ο άνδρας εμφανίστηκε από το πουθενά και τη μαχαίρωσε στο δρόμο. Φαίνεται ότι ο τύπος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, υπάρχει παντού αστυνομία», τόνισε.

Ένα ελικόπτερο – ασθενοφόρο προσγειώθηκε στο κοντινό μονοπάτι πεζοπορίας «Taff Trail» για να μεταφέρει τη γυναίκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ.

«Μπορείτε να δείτε το μαξιλάρι και τις κουβέρτες που έδωσαν οι άνθρωποι στη γυναίκα για να την κρατήσουν ζεστή, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο», είπε ο γείτοντας.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση συνέβη μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας του Άμπερφαν το 1966, οπότε 116 παιδιά και 28 ενήλικες σκοτώθηκαν όταν μια αποβάθρα του ανθρακωρυχείου κατέρρευσε πάνω στο σχολείο του χωριού.ΠΗΓΗ