Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα αύριο Πέμπτη, καθώς οι οδηγοί έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου για το «ξεπούλημα του μεταφορικού έργου».

Η απεργία θα ισχύσει από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, ενώ αυτό που ζητούν οι οδηγοί ταξί είναι να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης συγκέντρωση των αυτοκινητιστών με τα οχήματά τους θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις αύριο λόγω της απεργίας των ταξί από τις 06:00 αύριο το πρωί έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής

«Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο ισοπέδωσης»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ, στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το υπουργείο Τουρισμού υπέρ των ΕΙΧ.

«Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες» σημειώνεται.

«Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτέλ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπερ των ΕΙΧ.

Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτελ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

Είναι η ώρα του Ταξί.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΠ. ΠΑΤΣΗ & Λ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 09:30 Π.Μ.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!»ΠΗΓΗ