Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, 20:51

Η Ελένη Πόλακ ξεκίνησε σήμερα τη χρονιά στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με άλμα στα 4,42 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε καλό αγώνα κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μεγαλύτερες επιδόσεις. Η Πόλακ ξεκίνησε με άλμα στα 4,18μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, πέρασε με την τρίτη τα 4,34μ. και 4,42μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40μ., δίχως επιτυχία. Η Πόλακ θα κάνει ένα πέρασμα και από τους διασυλλογικούς αγώνες, ενώ στις 24 του μηνός θα συμμετάσχει στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας.

Νικήτρια στο σημερινό αγώνα ήταν η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι με 4,42 μέτρα. Το ατoμικό της ρεκόρ ξεπέρασε η Αμαλία Φλώρου – Δημητριάδου ,που ανέβηκε πάνω από τα 4,18μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η άλτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη κι έδειξε πως στη διοργάνωση του Ισραήλ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,26 μ. ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Σπουδαία επίδοση σημείωσε και η Αναστασία Μπουμπουλίδη που ανέβηκε πάνω από τα 4,00 μέτρα. Η 15χρονη βελτίωσε το 3,85 μ. που είχε πετύχει στον κλειστό στίβο.

Το πρόγραμμα των αγώνων στην Καλαμάτα ξεκίνησε το πρωί με τους αθλητές και τις αθλήτριες Κ16. Εκεί ξεχώρισε η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου που πέρασε τα 4,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού που γυμνάζεται με τον Μάκη Τζήλιο είχε δείξει από νωρίς στη σεζόν τις ικανότητές της, αφού είχε ξεπεράσει τα 3,85 μ. στη διάρκεια του διασυλλογικού Κ16.

Η Μήρτσιου πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και μία άλλη νεαρή αθλήτρια, η Γεωργία Τρανού που ανέβηκε πάνω από τα 3,80 μέτρα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, 20:53

ΠΗΓΗ