Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, 00:05

Ιταλία: Στην κηδεία του Σεΐντ διαβάστηκε η επιστολή κατά του ρατσισμού

Σήμερα το απόγευμα, στην πόλη Νοτσέρα Ινφεριόρε -στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης- τελέσθηκε η κηδεία του εικοσάχρονου πρώην ποδοσφαιριστή Σεΐντ Βιζίν, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμά του.

Eίχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και είχε υιοθετηθεί από Ιταλούς γονείς όταν ήταν επτά ετών. Έπαιξε στην ομάδα του Μπενεβέντο και στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά τελικά, αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του ποδοσφαιριστή.Φίλοι του Σεΐντ διάβασαν την σκληρή επιστολή-καταγγελία του, κατά του ρατσισμού.

«Όπου και να πάω, νιώθω πάνω μου τα βλέμματα αποστροφής, σκεπτικισμού, γεμάτα φόβο των ανθρώπων. Μέσα μου άλλαξε κάτι. Σαν να ντρέπομαι που είμαι μαύρος, σαν να φοβάμαι ακόμη και μην με θεωρήσουν μετανάστη. Σαν να πρέπει να αποδείξω στους ανθρώπους οι οποίοι δεν με ξέρουν ότι είμαι σαν και αυτούς: Ιταλός και άσπρος», είχε γράψει ο νεαρός πρώην αθλητής.

Ο πατέρας του, όμως, δήλωσε πριν λίγο ότι, παρά την επιστολή αυτή, θεωρεί ότι οι λόγοι που ώθησαν τον γιό του στο να βάλει τέλος στη ζωή του, δεν σχετίζονται με τον ρατσισμό. Τόνισε, επίσης, ότι «το παιδί του ήταν ένας ευαίσθητος και εξαιρετικός άνθρωπος», χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, 00:10

ΠΗΓΗ