Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 09:48

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για όλα όσα αυτές πρεσβεύουν όπου και αν χρειαστεί να επιχειρήσουν, όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για τη χθεσινή επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών από το Σουδάν.

«Με μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων φέραμε πίσω στην πατρίδα ασφαλείς από το Σουδάν και τους τελευταίους εγκλωβισμένους Έλληνες συμπολίτες μας» προσθέτει.

«Με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο βρεθήκαμε χθες στην αίθουσα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό την επιτυχημένη και άριστη σε σχεδίαση, οργάνωση και υλοποίηση επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης Ελλήνων και ξένων υπηκόων στην αεροπορική βάση Wadi Seidna βόρεια του Χαρτούμ στο Σουδάν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ» επισημαίνει.

«Αργά το βράδυ με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά υποδεχθήκαμε στην αεροπορική βάση Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε στην πατρίδα ασφαλείς τους τελευταίους 20 Έλληνες συμπολίτες μας και 19 πολίτες ξένων κρατών (1 από Γερμανία, 4 από Ισπανία, 5 από Ολλανδία, 1 από Σερβία, 8 από Φιλιππίνες)» συνεχίζει.

«Εκεί είχε την ευκαιρία να τους υποδεχθεί, να συνομιλήσει μαζί τους και να τους καλωσορίσει πίσω στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος για μία ακόμη φορά εξήρε το δύσκολο έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και συνεχάρη τα στελέχη μας για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους» ανέφερε.

«Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ και εγώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δύσκολη και σύνθετη επιχείρηση» καταλήγει ο Ν. Χαρδαλιάς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 09:55

ΠΗΓΗ