Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 11:54

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον Γκρέιαμ Σμιθ, επικεφαλής της οργάνωσης κατά της μοναρχίας Republic, πριν από τη σημερινή τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, Μάρκ Ρόλεϊ, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι θα υπάρχει «πολύ μικρή ανοχή για διατάραξη» στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τη σύλληψη, λέγοντας ότι οι Αρχές δεν κατονομάζουν άμεσα όσους συλλαμβάνονται.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter εμφανίζεται ο Σμιθ να είναι καθισμένος στο έδαφος, περιτριγυρισμένος από ομάδα αστυνομικών. Αστυνομικός στο σημείο κοντά στην πλατεία Τραφάλγκαρ δήλωσε ότι τρεις διαδηλωτές είχαν συλληφθεί επειδή κουβαλούσαν μπογιές.

Έξι ακτιβιστές κατά της μοναρχίας συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στο Λονδίνο όπου ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά την ενθρόνισης του Καρόλου, όπως δήλωσαν διοργανωτές της διαμαρτυρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πάνω από 11.000 αστυνομικοί βρίσκονται σήμερα σε περιπολία για τη στέψη του Καρόλου, τη μεγαλύτερη τέτοια τελετή που λαμβάνει χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα εδώ και 70 χρόνια.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 11:54ΠΗΓΗ