Χειροπέδες σε έναν 43χρονο, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης, την οποία προσέγγισε μέσω των social media, πέρασαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 43χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το βράδυ του Σαββάτου (22/04) από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης, τον οποίο αναζητούσαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς υπήρξε καταγγελία σε βάρος του για βιασμό ανήλικης κοπέλας.

Το ανήλικο θύμα έπεσε στα «δίχτυα» του βιαστή, όταν εκείνος την προσέγγισε μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ξεκινώντας να συνομιλεί μαζί της. Στη συνέχεια, άρχισε να της στέλνει πιο «πικάντικα» μηνύματα φτάνοντας να την καλεί μέχρι και με βιντεοκλήσεις.

Ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί, αφού ακολούθησαν συναντήσεις με την ανήλικη, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος της κοπέλας, παρά τη θέλησή της.

Η ανήλικη απευθύνθηκε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής της και την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 43χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης, κατόπιν σχετικών ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ, ενώ  βρέθηκαν στο ψηφιακό αρχείο και οι βιντεοσυνομιλίες και θα σταλούν για εξέταση στα αρμόδια εργαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες χθες (22-4-2023), από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης, 43χρονος ημεδαπός που αναζητούνταν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ή ενώπιον αυτής, βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, ο 43χρονος αφού απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο βίντεο-συνομιλιών προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Ακόμη, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε επακόλουθες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις παρά τη θέληση της ανήλικης.

Τα ανωτέρω κατήγγειλε η ανήλικη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής της, ενώ στη συνέχεια την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΠΗΓΗ