Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στη Μύκονο από τη σύλληψη 61χρονου για απόπειρα βιασμού ενός ανήλικου παιδιού που του είχαν αναθέσει να προσέχει.

Σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, κατάχρηση ανηλίκου και απόπειρα βιασμού.

Ο 61χρονος μόνο τον τελευταίο μήνα αποπλάνησε τουλάχιστον δύο φορές τον ανήλικο

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 61χρονος μόνο τον τελευταίο μήνα αποπλάνησε τουλάχιστον δύο φορές τον ανήλικο με αντάλλαγμα υλικά αγαθά εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία οικείων του παιδιού.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση συνελήφθη χθες (Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023) το μεσημέρι στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, ένας 61χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, κατάχρηση ανηλίκου και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα,  όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο δράστης προχθές το απόγευμα προέβη σε ασελγείς – γενετήσιες πράξεις με ανήλικο πρόσωπο νεότερο από 15 ετών, που του είχαν εμπιστευτεί να το επιβλέπει προσωρινά.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 61χρονος κατά τον τελευταίο μήνα εκμεταλλευόμενος χρονικά διαστήματα ολιγόλεπτης απουσίας οικείων του ανήλικου προσώπου και προσφέροντας υλικά αγαθά προς αποπλάνησή του, προέβη άλλες δύο φορές σε παρόμοιες ενέργειες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Περισσότερα ΕδωΠΗΓΗ